Gå till innehåll

windows skapar två nätverk


ixon

Recommended Posts

Jag skapar en till tråd med nästa problem jag har.

Jag formaterar datorn och installerar windows 7 datorn startar upp och windows hittar internet och skapar ett hemma nätverk, och döper det till "nätverk". Nästa gång jag startar datorn så lägger windows till ett nytt nätverk och döper det till "nätverk 2" men nu så fungerar inte internet längre.

Efter det så när man startar datorn så väljer windows ungefär varannan gång mellan de båda nätverken, och väls "nätverk 2" så fungerar inte internet. Om man startar datorn och den väljer "nätverk" så fungerar internet perfekt, men lämnar man datorn någon timma så den går i viloläge så måste man starta om den för att kunna komma ut på internet. Jag har provat att tabort "nätverk 2" när det inte är aktivt men det kommer tillbaka nästa gång man startar datorn.

Jag surfar via ett adsl-modem (glocalnet) och det heter speedtouch någonting. Datorn är en egenbyggd med msi-moderkort, amd processor osv. Jag använder mig av det inbyggda nätverkskortet som sitter på moderkortet.

Någon som har några ideér jag kan prova? Jag har köpt ett nytt billigt nätverkskort jag ska stoppa in i burken och se om det fungerar bättre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej det finns inge trådlöst nätverkskort i burken. Datorn har jag själv haft i 2 år utan att något liknande har hänt men sen så gick fars dator sönder och då fick han överta min. Så jag installerade windows på nytt sedan uppstod problemet. Då formaterade jag datorn igen men samma problem fanns kvar.

Jag har provat att ladda ner drivrutinerna till nätverkskortet från msi´s hemsida men fortfarande samma resultat. Vet inte riktigt vad mer jag kan testa om nu det inte fungerar med det andra nätverkskortet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag installerade det andra nätverkskortet och windows 7 hitta själv vad det var för kort och installerade det. Men problemet kvarstår, 50 / 50 vilket nätverk som väljs vid uppstart och tar jag bort det icke fungerande nätverket har windows skapat det igen nästa gång man startar datorn.

Vi får internet via ett thomson speedtouch modem 510 v6 om detnu kan ha något med detta att göra?

Vet inte riktigt vad mer jag kan prova, någon som har några förslag?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...

Så ett ganska sent svar bjuder jag på, men hoppas vi kan lösa detta nu =)

Såhär ser det ut:post-13878-0-67905300-1296820636_thumb.j

Fler inställningar när internet fungerar: post-13878-0-44226500-1296820654_thumb.j

Och det måste alltså vara nätvek 2 som är valt för att internet ska kunna fungera: post-13878-0-33039700-1296820744_thumb.j

och såhär ser det ut när internet inte fungerar:post-13878-0-99351100-1296820786_thumb.j

post-13878-0-02020000-1296820805_thumb.j

Så fort datornsätter sig själv i vänteläge om man inte har rört den på ett tag så slutar internet att fungera och windows skiftar till det andra nätverk. Det gör ingen skillnad vilket av nätverkskorten jag använder mig av. Några förslag på lösningar någon??

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det ser ut som att du dels har ett nätverkskort integrerat på moderkortet och dels ett separat nätverkskort som sitter i en PCI-plats. Eftersom du skriver att du använder det integrerade kan du väl ta ut det separata nätverkskortet.

Sedan står det också att det integrerade kortet är inaktiverat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har ett nätverkskort integrerat i moderkortet och ett på en pci plats. Jag köpte ett billigt nätverkskort för pci-platsen för att testa om det fortfarande var samma fel trots att man byte nätverkskort och det var det. Så jag inaktiverade det på moderkortet men det gjorde ingen skillnad. Just nu sitter nätverkskabeln i pci nätverkskortet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej, pröva om du kan gå in i BIOS-inställningarna och inaktivera det integrerade nätverkskortet. Eftersom det bara är Nätverk 2 som är aktiverat fungerar det förstås inte om Windows försöker använda den inaktiverade nätverkskortet.

Det är ju rätt vanligt att det blir problem när man sätter Windows i viloläge. Datorn och routern hamnar i otakt kan man kanske säga, för routern har ju märkt att datorn har varit frånvarande och tagit bort den från sin lista över anslutna enheter, medan datorn tror att allt ska vara som tidigare när det vaknar från viloläget. Det borde kunna lösas med att man använder fasta IP-adresser i stället för att låta routern dela ut dem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att jag har 2 nätverkskort är inte själva felet, det var samma problem innan jag stoppade i ett extra nätverkskort. Jag har ingen router, utan bara ett speedtouch modem men det kanske fungerar på ungefär samma sätt som en router? Hur gör jag för att få fasta ip nummer, för internet lägger ner direkt när datorn går i vänteläge precis som du skriver.

Däremotkan jag då inte förstå varför windows skapar 2 nätverk och det är fifty / fifty vilket nätverk det blir som används när man startar datorn

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag skulle tro att SpeedTouch-apparaten är en kombination av modem och router eftersom SpeedTouch brukar vara det numera.

Nu har jag inte Windows 7 utan Vista så någon exakt vägledning kan jag inte ge dig men utifrån första bilden i inlägg 7 tror jag att du högerklickar på anslutningen "nätverk 2" och väljer Inställning/Konfiguration/Egenskaper eller dylikt. Därefter ska du för protokollet TCP/IP välja att datorn inte ska ha en automatiskt utdelad adress (standard) utan en viss specifik adress. För att välja rätt adress behöver man veta lite mer om vad datorn och SpeedTouch har för IP-adresser idag. Enklaste sättet är att ta fram Kommandotolken (Start - Program - Tillbehör) och skriva:

ipconfig /all

Kopiera resultatet och klistra in det i ditt svar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 8 månader senare...

Hej, jag hittade en lösning till detta problem i microsofts forum, se nedan:

------------

This is NOT a driver issue or a TCP/IP configuration issue...although it's a good idea to make sure you are using the latest chipset drivers from your manufacturer.

Go to Control panel ... then administrative options.

Then "services".

Scroll down and find a service named "Bonjour service". double click on this service, then disable it. Now choose "automatic (delated start)".

Click OK then close everything and reboot, when you do, your network and internet connection should be fine.

Takes a lot to explain the problem but it is a service created by Apple that is commonly used in several applications to get your network card to configure itself

automatically to work with certain services. It does not play well with windows services as a rule, and delaying the auto start gives the windows services time to start prior to its activation at reboot.

Hope this helps!

------------

Själv kunde jag inte hitta någon "Bonjour service" i min lista av tjänster men det visade sig att detta gälde för mig:

------------

it may also be under ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## click properties and it will say service name bonjour service.

------------

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...