Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
  • Innehållsantal

    262
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

 Innehållstyp 

Profiler

Kalender

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av kiwi01

  1. Jag fattar ju att det är skillnad på laddkablar men jag måste ju välja en som kan anslutas till min relativt gamla platta.
  2. Ja men det är en och samma laddkabel jag använt hela tiden oavsett uttag, en ganska nyköpt men inte supersnabb då anslutningen på dessa inte passar min platta. Men jag tycker mig märka skillnad när jag nu stoppar den "direkt i väggen". Då laddas batteriet upp till 100%, visserligen tar det tid men går inte alls med vissa andra grenuttag. Nåja, ville bara kolla.
  3. Har det någon betydelse för överföringskapaciteten om man sticker laddningskabelns kontakt längst bort i lång slingrande grenkabel eller sätter den direkt i en väggkontakt?
  4. Det är mycket att tänka på och beslutsångesten är redan här. Kineserna har väl redan invaderat Sverige och håller på som bäst att ta över marknaden i Afrika, något som Ryssarna inte lyckades med. Kanske är de mer välkomna än västländerna (och Sverige med sina välmenade moraliska krav), de saknar ju belastningen av att vara kolonialmakt. I morse kl 6 stod batteriet på 81%, och det räcker ju så, det behöver ju inte vara 100%. Men då hade det ju förstås laddat mer än 12 timmar. Jag tror att jag kan skaffa mig lite tidsfrist genom att begränsa användningen till det som känns nödvändig på morgonen, ca 1 timme. Laddningen gick ner rejält under denna timme men är nu återigen uppe i 83%
  5. Glömde en sak. Hur kan jag rädda ev material som vill spara, om nu plattan skulle lägga av. Eller behövs det kanske ens, allt material finns ju i appar, om jag installerar samma appar i en annan platta kommer väl materialet tillbaka efter ev inloggning. Diverse skärmbilder behöver jag inte spara. Tänker jag helt fel?
  6. Min surfplatta har på senare tid betett sig konstigt, att markera likes i Instagram fungerar inte alltid, ett meddelande jag skickar iväg vill inte skickas eller bara försvinner. I mobilen kan jag sedan se att meddelandet är levererat men syns inte i plattan. Ofta har det hjälpt med omstart. De senaste två veckorna har jag märkt att batteriet tar tid att ladda upp, laddas inte full men laddas ur desto snabbare. Vid ett tillfälle tycktes det som att uppladdningen var effektivare när jag stoppade den i ett annat grenuttag så jag hoppades på att byte av uttag kanske var lösningen, men det är tveksamt. Minns inte hur mycket/lite batteri jag hade i morse, det har stått på laddning sedan dess och har nu segat sig upp till 67%. Det är ju inte vanligt att byta batteri i en tablett vad jag vet, men när jag sökte häromdagen så hittade jag ett företag som menade sig ha batterier till alla plattor, det var bara att beställa eller komma in. Jag överväger inte ens att göra det själv, det är definitivt över min kompetens. De är placerade i en annan landsända. Har tittat lite på nya plattor, vissa av dem kostar hiskeligt mycket så jag försöker hitta en prisklass som passar mig. Elgiganten har en Samsung Galaxy Tab A9+ 5G surfplatta 8/128GB (grafit) som kostar 4490:­- , mer än så vill jag ytterst ogärna betala. Hos Kjell&Co hittade jag en Samsung Galaxy Tab A9+ Surfplatta Wi-fi 64 GB Den jag har är en Samsung A10 inköpt 2017, den är på 10”, den på El-Gigantens är mindre att döma av de angivna måtten, den på Kjell är 11” Jag har alltid trott att 10 i namnet anger just storleken men det verkar ju inte stämma. Och vad menas egentligen med att plattorna nu återigen visas i horisontellt läge (som min allra första) och inte stående som den jag har idag. Både storleken och formen passar mig utmärkt. Wifi måste jag så klart ha och 5G men ingen telefon. Jag är så tacksam om någon/några förbarmar sig över mig och kommer med råd och synpunkter. Jag har privilegiet att ha sovmorgon nästan varje morgon, men vad gör jag när jag oftast vaknar 6.15? Jag vill läsa nyhetssidorna och lösa ett par sudokun, ett absolut måste.
  7. Det är inte ofta jag kollar i Skräpposten i min Gmail-inkorg, gör jag det så är det länge sedan jag har hittat något skräp, det är gmail som sorterar. Idag kikade jag i inkorgen i surfplattan och hittade skräp. Dels meddelande från ”UPS” som vill att jag ska konfirmera, dels meddelande från ”Australian Post delivery”. Dem slänger jag bara. Men det finns två likalydande meddelanden från två olika avsändare, från Internet Security och Pro.T ec.T IOn. Texten lyder: We have receiver 62 complaints about your emails. I am the representative of customer support center at Gmail … Så här långt kan jag läsa utan att öppna. Nu tror jag inte alls att det är sant men lite nyfiken är jag på resten av innehållet. Är det tillrådigt alls att klicka på dessa meddelanden - riskerar jag virus eller annat obehag? Lite märkligt att dessa meddelanden endast finns i surfplattans inkorg, men inte i mobilens eller datorns.
  8. Instämmer Samt att det är satt i system att ringa och skrämma upp en gammal pensionär som av ren panik uppger sin pinkod, de låter ju så "hjälpsamma".
  9. Idag på morgonen fungerar mitt BankID igen på både Google Chrome och Edge. Mitt ID ska vara giltigt knappt ett år till Jag hatar sådana här onödiga, obegripliga och obehagliga incidenter som stället allt på ända och förstör en hel dag. Jag testkörde på BankID org hemsida, svaret därifrån var ”du tycks inte ha bankID” så dem hade jag ingen nytta av. Jag sökte på nyhetssidorna efter ev information utan att hitta någon. PS. Såvitt jag vet gäller SEB:s kortläsare endast på SEB.
  10. Det går inte starta programmet ens. På Skandias sida kunde jag läsa att jag använt mitt bankid för två dagar sedan och att det var utfärdat av Skandia men inget mera. Jag känner till deras information om mobilt bank id men jag har ju ett fullt fungerande, det är ju nödvändigt att ett sådant då det finns många frekventa webbsidor som kräver just mobilt id. Som jag skrev, för mig skulle det vara mycket mer praktiskt och bekvämt att använda ett i installerat i datorn för alla de femtielva andra webbsidor som jag behöver ha tillgång till regelbundet och som fortfarande erbjuder möjligheten.
  11. Om någon (Cecilia) tycker att det olämpligt att nämna namnen på vissa banker så vg maska över dem. Jag brukar hålla mig informerad om det mesta men idag var jag helt oförberedd. Mitt BankID i min Windowsdator fungerar inte. Vid inloggning brukar det alltid komma en varning om att sista giltighetsdatumet är XX XX när det börjar närma sig. Jag loggade in flera gånger för bara 2 dagar sedan och såg ingen varning. Idag kommer jag inte in någonstans. För mig som sitter hemma vid en dator är det betydligt mera behändigt att logga in på detta sätt i stället för att alltid ha en mobil i näven. Jag tittar ofta in ex på 1177, beställer apoteksvaror från apotek, samt behöver logga in på många sajter som har med pengar att göra som exempelvis mitt ”matkonto”. Skandia har varit min ”reservbank ” med ett pyttelitet sparande, och jag har alltid hämtat mitt BankID därifrån. Att logga in där måste man numera använda mobilt bankID. Men hitta en person att prata med var extremt krångligt, när jag till slut fick tag på en var beskedet att de endast utfärdar certifikat, och det gäller endast vid inloggning hos dem. Jag frågade var jag kunde skaffa ett nytt som gäller överallt men det fick de inte informera om. SEB är den bank jag anlitar numera. De utfärdar visserligen BankID på dator men då måste man använda kortläsare som givetvis fungerar bara hos dem. Jag loggar behändigt in med en liten dosa. Visst har det skrivits om att just BankID på dator är den minst säkra lösningen men har inte uppfattat att utfasningen skulle vara aktuell. Eller???
  12. Krisskydd Sverige rekommenderar Trygghetspaket med krislarm. Följande uppgifter har jag kopierat från deras epost till mig. Vi hoppas att allt är väl med dig. Vi vill ta detta tillfälle att påminna dig om en viktig tjänst som du ännu inte har aktiverat: Krisskydds Trygghetspaket https://krisskydd.us18.list-manage.com/track/click?u=f588836b553a95a128a2caa35&id=d1befedeaf&e=75e4dbc7df. Att skydda sina personuppgifter och minimera risken för ID-kapning är mer angeläget än någonsin nu när personuppgifter och personnummer ligger öppet för allmänheten på Internet. Vårt Trygghetspaket erbjuder ett omfattande skydd för just detta ändamål. Varför bör du aktivera Krisskydds Trygghetspaket? ID-skydd: Vi bevakar och skyddar ditt personnummer, e-postadress och andra personuppgifter med ett heltäckande skydd. Vi arbetar proaktivt för att förebygga ID-stöld och missbruk. Juridisk rådgivning: Om du skulle drabbas av en misstänkt ID-kapning, får du tillgång till professionell juridisk rådgivning. Vårt expertteam assisterar dig genom varje steg för att minimera skador och återställa din identitet. Realtidsbevakning: Vi övervakar kontinuerligt internet och mörka webben för att upptäcka om dina uppgifter hamnar i fel händer. Du får omedelbart ett larm om vi upptäcker att dina uppgifter har läckt. Skydd och dolda personliga uppgifter: Med hjälp av avancerad teknologi hjälper vi till att dölja dina personliga uppgifter och minskar risken för att de missbrukas. Krislarm ingår i Trygghetspaketet! Om dina uppgifter skulle upptäckas i en läcka, skickar vi omedelbart ett larm till dig, så att du snabbt kan agera och minimera skador. Vi informerar dig även vid händelser i vårt närområde som kan påverka dig och din familjs trygghet. Genom att aktivera Krisskydds Trygghetspaket får du inte bara ett robust skydd mot potentiella hot utan också en trygghet i att veta att vi står redo att stödja dig i varje situation. Trygghetspaketet kostar endast 89 kr/månad och har ingen bindningstid. Du kan när som helst säga upp ditt trygghetspaket /slut på citat. Kostnaden för ett år är 1068 kr. Gör den nytta eller är det bortkastade pengar?
  13. Verkar lite komplicerat ... men jag får ju testa. Men det blir inte idag. Tack så här långt.
  14. Hur gör jag för att ha två olika webbsidor öppna samtidigt i webbläsaren Edge?
  15. Idag 22 juni uppmanades jag återigen starta om Google Chrome.
  16. "Anpassa och styr Google Chrome " Slutför uppdatering" vid tre prickar . Nu igen??? "Starta om datorn - dina flikar sparas" PS Det tog bara 10 sekunder. Tack Google.
  17. 1. Som jag redan nämnde har jag skrivit och sparat diverse dokument i åratal utan att någonsin behövt logga in. Så det har definitivt inträffat på senare tid. Dvs relativt plötsligt. 3 . I den aktuella situationen hade jag inget val, dvs var tvungen att bara finna mig i att logga in då jag absolut ville spara dokumentet för att kunna skicka iväg det. Att jag sedan fann en lösning på problemet tackar jag mig själv för. 2 Har svårt att tro att Microsoft aktiverat detta i Word… Vem annars menar du har gjort detta? Du lär väl inte på fullt allvar tro att jag är så tekniskt begåvad att jag manipulerat mig in i systemet och lagt till autospar , ”rimligtvis gjort själv”….
  18. Ja, jag har hittat mina trådar och de två länkar du skickade till mig i ämnet. De kan tyckas upplysande men är så komplicerade att jag omöjligen kan begripa vad jag ska göra. När jag äntligen tyckte mig hitta något som kunde vara rätt tolkade jag resultatet som att filerna på OneDrive blir kvar och kan nås via en webbsida men filerna på min hårddisk ...😩 .. skulle de bli kvar .. ? Det jag verkligen skulle vilja hitta är ett enda stort ÅNGRA, då kanske de vanställda dokumenten skulle återfå sitt ursprungliga, prydliga och läsliga utseende. Nej, jag vågar inte klicka någonstans.
  19. Jag vet allt detta men jag anser inte det tillrådigt att lägga till ytterligare ett innan jag har blivit av med alla kvarstående problem. Som Microsoft exempelvis. Nej inte Edge, det fungerar utmärkt numera, webbsidan till min bank fungerar mycket smidigare i Edge än Google Chrome. Det jag ångrar allra mest att jag föll för Microsofts tjat om börja använda OneDrive. Det har bara ställt till med problem och röra. Mitt mål är att avinstallera den funktionen. Har ett svagt minne av att jag fick en beskrivning av Cecilia ett bra tag sedan men inte ens det lyckades jag med. Jag ska ta och kolla om jag hittar instruktionen. PS Något att tänka på kan också vara att min dator är en 10 år gammal Windows-10 dator som inte går att uppgradera.
  20. Det har varit ansträngande med ständiga ändringar och nyheter, jag hoppades att det nu äntligen ska vara över med det, men det återstår att se. Och som jag skrev ovan, i detta kritiska moment var det knappast läge att välja nytt, det medför mycket arbete så ett byte måste planeras. Det är mycket "bråte jag måste göra mig av med, det ska erkännas. Jag hade Firefox engång i tiden för länge sedan. Varför jag bytte minns jag inte, kanske var det då Google Chrome dök upp och jag blev nyfiken.
  21. I det kaotiska läget som jag befann mig, i tomma intet, var det definitivt inte läge att prova något nytt. Ett byte måste planeras.
  22. Mikael63, Din kommentar är häpnadsväckande. Kaxigt och dömande uttryckt av en som officiellt tagit på sig rollen av att vilja hjälpa andra. Så varför är du här?
  23. Tack. Var vänlig läs också mitt svart ovan till Mikael63
  24. Jag ville ju byta eller ändra något, bara komma tillbaka där jag var, dvs Google Chrome Och, den förteckning som visades för mig var betydligt längre samtidigt som den saknade ffförklaringar
  25. Nej Mikael63, det tog inte mycket tid i anspråk och det har jag inte påstått heller, det valet gjorde jag på nolltid. Det jag skriver om och anmärker på är att jag från början till slut tvingas göra val som jag sällan eller aldrig ens kan ana innebörden av. Sen får jag se vad som händer och försöka lista ut hur jag ska komma vidare.
×
×
  • Skapa nytt...